Веган овчарски пай

Veganský pastýřský koláč

Doba vaření: 40 min

Čas přípravy: 20 min

Pokud hledáte výživné jídlo, kterým uděláte dojem na své blízké, tento veganský pastýřský koláč je perfektní volbou! S množstvím chutí harmonicky kombinovaných pro maximální požitek promění tento koláč každou večeři v nezapomenutelný zážitek a zanechá vaše smysly omráčené! Díky Lubo za recept!

Zajímá vás, jak nahradit maso? Odpověď je texturovaný protein! Je to veganská alternativa masa vyrobená z hrachového proteinu, proteinu z černých fazolí a špetky soli. Neobsahuje sóju, dochucovadla ani alergeny. Jeho chuť je neutrální a během vaření snadno absorbuje vůně a chutě pokrmu. Díky různým texturám rostlinných bílkovin je ideální pro různé slané pokrmy.

A pokud už vás nebaví ztrácet čas přípravou lahodné bramborové kaše, vyberte si směs na bramborovou kaši Bett'r pro rychlou přípravu, která nedělá kompromisy na chuti a kvalitě. Dodá pastýřskému koláči jemnou povrchovou úpravu díky pečlivě vybranému koření, které mu dodává neodolatelnou vůni a činí zážitek jedinečným lahodným!

Příprava: 

Krok 1: Namočte hrachový protein podle pokynů na obalu.

Krok 2:Na pánvi rozehřejte trochu oleje a přidejte cibuli, proteiny, hrášek a mrkev.

Krok 3: Vařte asi 10–12 minut, poté přidejte rozmixovanou sůl, česnekový prášek, rajčatový protlak a 200 ml smetany na vaření. Nechte na mírném ohni dalších 5 minut provařit.

Krok 4:V míse smíchejte bramborovou kaši s olejem, solí a sójovým mlékem. Rozmixujte do hladka.

Krok 5:Troubu předehřejte na 180 °C.

Krok 6:Zeleninovou směs přendejte do hlubokého pekáčku. Navrch rozprostřete bramborovou kaši a přelijte zbylou smetanou na vaření.

Krok 7:Nastrouhejte sýr a pečte 30–40 minut dozlatova.

Líbil se vám tento recept? Pak se vám jistě budou líbit i další recepty na našem blogu. Děkujeme, že vaříte s Bett'r!